Dukla: Dostawa świeżego mięsa i świeżych produktów mięsnych.
Numer ogłoszenia: 263345 - 2014; data zamieszczenia: 23.12.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Nr 1 w Dukli , ul. Kościuszki 13, 38-450 Dukla, woj. podkarpackie, tel. 13 4331570, faks 13 4331570.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa świeżego mięsa i świeżych produktów mięsnych..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso: Antrykot wołowy - 300,00 kg, Biodrówka wieprzowa -- 260,00 kg, Filet z kurczaka - 1200,00 kg, Karkówka wieprzowa b/k - 150,00 kg, Kości wieprzowe od schabu, świeże - 500,00 kg, Kurczak patroszony cały - 550,00 kg, Łopatka wieprzowa b/k - 1500,00 kg, Medaliony z indyka b/k - 400,00 kg, Porcja rosołowa z kurczaka, świeża - 300,00 kg, Schab b/k - 1200,00 kg, Szynka surowa, wieprzowa b/k - 800,00 kg, Udko z kurczaka - 2200,00 kg, Udziec wołowy b/k - 150,00 kg, Udziec z indyka b/k - 200,00 kg, Żeberka wieprzowe - 300,00 kg. Produkty mięsne: Boczek gotowany, wędzony - 80,00 kg, Kiełbasa wieprzowo-cielęca (min. 50% cielęciny) - 1100,00 kg, Parówka wieprzowo-cielęca (min. 70% mięsa) - 700,00 kg, Pasztet z mięsa mieszanego - 50,00 kg, Wątróbka drobiowa, świeża - 100,00 kg, Filet wędzony z indyka - 15,00 kg, Kurczak gotowany - 30,00 kg, Szynka wieprzowa, swojska, tradycyjna - 50,00 kg..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2015.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
- III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
- O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności określonej przedmiotem zamówienia, b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału techniczego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zadania, d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art.24 ust.1 2 pzp., e) złożą formularz ofertowy wraz z wymaganymi dokumentami, oświadczeniami, załącznikami oraz zaświadczeniami, f) spełnią wymagania określone ustawą Prawo Zamówień Publicznych oraz niniejszą specyfikacją.
- III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
- Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonana na podstawie oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu Wykonawcy.
- III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
- Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonana na podstawie oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu Wykonawcy.
- III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
- Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonana na podstawie oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu Wykonawcy.
- III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
- Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonana na podstawie oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu Wykonawcy.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Wymagane załączniki do SIWZ oraz upoważnienie do reprezentowania firmy w przypadku gdy nie wynika ono z załączonych dokumentów.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1 - Cena - 1
- 2 - Termin płatności wyrażony w dniach - 2
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zs1dukla.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół nr 1 w Dukli, ul. Kościuszki 13, 38-450 Dukla - sekretariat szkoły..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.12.2014 godzina 08:00, miejsce: Zespół Szkół nr 1 w Dukli, ul. Kościuszki 13, 38-450 Dukla - sekretariat szkoły..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie